IPL akné

IPL liečba akné – svetelná liečba akné je neinvazívnou terapeutickou metódou, ktorá pracuje na báze intenzívneho pulzného svetla (IPL) a využíva princíp selektívnej fototermolýzy – t.j. zničenia vybraných buniek teplom. Svetlom sa cielene prehrievajú len farebné zmeny pokožky, t.j. zapálené pupienka, pigmentové fľaky, jazvičky po akné a kozmetické, alebo kožné chyby, ktoré sa následne žiarením rozbijú, vstrebú a odstránia. Zapálené prejavy, komedóny, pigmentové škvrny sa zredukujú, stiahnu sa rozšírené póry a zjemnia sa jazvy. Pleť sa rozžiari, farebne zjednotí a vypne.

Zákrok je pomerne rýchly, bezbolestný, s pocitom drobného štipkania. Pred zákrokom sa ošetrené miesto natrie chladivým gélom. Klientovi aj nám chránime zrak tmavými okuliarmi a prikladáme kryštál hlavice prístroja na ošetrované lokality, cez ktoré intenzívnymi pulzmi preniká viditeľné svetlo do pokožky. Zákrok realizujeme len v jarnom a jesennom období. Zákrok treba opakovať v dvojtýždňových cykloch aspoň 6-10x. Vhodné je aj IPL liečbu kombinovať s dermatokozmetickými metódami ako chemický peeling, či LED terapia.

Na dosiahnutie maximálneho efektu je potrebné kompletné krvné vyšetrenie klienta a odborné poradenstvo v životnom štýle.

Výhody ošetrení akné IPL svetlom

  • je to úplne bezbolestné, rýchle a pohodlné
  • umožňuje vám výrazne zlepšiť stav pokožky bez nutnosti monotónneho a časovo náročného ošetrovania
  • je ideálne aj pre citlivú a kuperóznu pokožku
  • eliminuje príčiny problému, čím účinne eliminuje zmeny a bráni ich ďalšiemu vývoju